Consistently delivering professional, high quality craftsmanship

Listed_Building_Milford.jpg

It was an absolute pleasure to be asked to undertake such a project as this, the whole team embraced the build. Although the original part of the house was listed the extensions didn’t have to conform with any of the listed building criteria. The structural design of the new extension called for some out of the ordinary problem solving between ourselves and our structural engineer which was a great challenge. All of the floor to ceiling windows where hand made off site in kiln dried oak and due to their size where assembled, glazed and fitted on site. Many of the original leaded windows that were removed from the original house where allowed to be re-used.

Continue reading

Summerhouse.jpg

Our brief from our client was to create a really special garden/outdoor entertaining space, the creativity and overall design was very much left to us. A full open chimney breast was constructed internally along with a cloakroom and fully functioning fitted kitchen. The internal walls where finished with stained and colour washed cladding.

Continue reading

Habitable_Living_Space.jpg

Once a former disused old garage/storeroom, the clients brief was to create a useable living/entertaining space. A new shower room was built along with a kitchenette, to keep the original rustic feel of the old building the beams in the roof space where cleaned and left exposed, a wall was also covered in old pallet wood and the kitchen unit doors where handmade using re-claimed floorboards.

Continue reading

Extensions_Farnham.jpg

A significant two and single storey extensions and extensive internal alterations. A great deal of structural work was required in order to create an open plan kitchen living room with a large 6 metre wide sliding door and two 3 metre wide folding sliding doors We had to temporarily support the rear of the property whilst carefully installing over 9 steel beams and support columns. We were able to hide all the beams within the ceiling void giving the client the clean look they wanted. Our client was very keen to create a light and open space to connect their kitchen and living room to the garden. It was great to see the room come together with features like the large aluminium roof lantern and three sets of aluminium doors that are from floor to ceiling. Finally we also carried out all the external hard landscaping around the extensions.

Continue reading

Talk to us

If you have a project that you'd like to discuss with us, please get in touch and we'd be happy to arrange a visit.